"Ballerina’s in ‘t struweel
 Een ware slachting in de wei
Te vondeling op ‘n dienblad
 Nippen aan forelwijn
Snorkelen in ‘t maïsveld
Spagaat tussen de rails"

Via deze mysterieuze  tekst werden bezoekers van de Fotobiënnale (Buitenexpo) in 2014 nieuwsgierig gemaakt naar de fotografische projecten die zij konden zien (ervaren)  op de ruim 6 km. lange wandel-/fietsroute.

Het succes van 2014 heeft de Fotogroep Haaksbergen ertoe verleid haar ambitieniveau danig naar boven bij te stellen. Om de twee jaar een Fotoniënnale is het streven. Breda en Naarden krijgen concurrentie van de Ster in Twente. 

De voorbereidngen voor 2016 zijn in volle gang. De opening is gepland op zaterdag 28 mei bij de Muziekkoepel in het Park Scholtenhagen. De fotoprojecten staan opgesteld in een prachtige natuurlijke omgeving. De route loopt via de Bergingsvijver naar het Scholtenhagenpark, gaat via het Lankheet naar de Oostendorper Watermolen en terug naar het vertrkepunt. De ruim 6 km. lange fiets- en wandelroute route ligt er prima bij . Tot eind oktober worden bezoekers van het gebied verrast door bijzondere foto's op bijzondere locaties.

Ook dit jaar gebruikt de Fotogroep bijzondere materialen om haar foto's (vooral ook in groot formaat) ten toon te stellen: zeildoeken, motorkappen, houten panelen, deuren en kubussen. In de route zullen twee projecten opvallen: het Portrettenparkje en de Menoraatsgallerij. Op deze laatste locatie kunnen de bezoekers foto's bewonderen van leden die in 2015 een mentoraat hebben gevolgd bij Peter van Tuyl.

Wie nog eens wil zien hoe 2014 er uitzag, kan hier een presentatie bekijken.