Fotobiënnales


Ballerina’s in ‘t struweel
Een ware slachting in de wei
Te vondeling op ‘n dienblad
Nippen aan forelwijn
Snorkelen in ‘t maïsveld
Spagaat tussen de rails"

Via deze mysterieuze  tekst werden bezoekers van de Fotobiënnale (Buitenexpo) in 2014 nieuwsgierig gemaakt naar de fotografische projecten die zij konden zien (ervaren)  op de ruim 6 km. lange wandel-/fietsroute.

Het succes van 2014 heeft de Fotogroep Haaksbergen ertoe verleid haar ambitieniveau danig naar boven bij te stellen. Om de twee jaar een Fotobiënnale is het streven. Breda en Naarden krijgen concurrentie van de Ster in Twente. 

Ook de biënnale in 2016 werd een groot succes. De opening op zaterdag 28 mei bij de Muziekkoepel in het Park Scholtenhagen was een co-productie met de WAK (de Week voor de Amateurkunst). De fotoprojecten stonden weer opgesteld in een prachtige natuurlijke omgeving. De route liep opnieuw via de Bergingsvijver naar het Scholtenhagenpark en via het Lankheet naar de Oostendorper Watermolen. De ruim 6 km. lange fiets- en wandelroute route lag er prima bij . Tot eind oktober werden bezoekers van het gebied verrast door bijzondere foto's op bijzondere locaties.

Ook in 2016  gebruikte de Fotogroep bijzondere materialen om haar foto's (vooral ook in groot formaat) ten toon te stellen: zeildoeken, motorkappen, houten panelen, deuren en kubussen. In de route vielen twee projecten op: het Portrettenparkje en de Menoraatsgalerij. Op deze laatste locatie konden de bezoekers foto's bewonderen van leden die in 2015 een mentoraat hadden gevolgd bij Peter van Tuyl.

Wie nog eens wil zien hoe 2014 er uitzag, kan hier een presentatie bekijken.

Inmiddels behoort de Fotobiënnale 2018 al weer tot het verleden. Dankzij hoofdsponsor Klaverblad kon de Fotogroep weer verrassend uit de fotografische hoek komen. Dit keer werd het een dorpsbiënnale met fotoprodukties op diverse materialen in en rond het dorpshart van de Ster in Twente. 

De Fotobiënnale gemist? Kijk dan op deze presentatie